Süre
3 Hafta, 45 Saat
Gün ve Saat
Hafta İçi Hergün
14:00 – 17:00
Program Ücreti
5.250 TL
Eğitim Kanalı
Sınıf
Başlangıç / Bitiş Tarihi
10 Temmuz 2023
28 Temmuz 2023
Süre
6 Hafta, 36 Saat
Gün ve Saat
Salı Günleri
10:00 – 17:00
Program Ücreti
5.250 TL
Eğitim Kanalı
Sınıf
Başlangıç / Bitiş Tarihi
1 Ağustos 2023
5 Eylül 2023
Moda tasarımının temeli olan ana konuları kapsayan başlangıç seviyesindeki katılımcılara uygun bu program öğrencilerin çizim tekniklerinin yanı sıra yaratıcı düşünmeyi ve tasarım sürecini öğrenmelerini amaçlar.
Program İçeriği
Moda figürü çizimi ( Robot – Siluet düz konumda)
Vücut detayları (yüz – eller – bacaklar)
Boyama teknikleri
Koleksiyon hazırlama sürecinin incelenmesi. Nereden başlamalı? Ana noktalar nelerdir? Fikirler nasıl birleştirilir?
Moodboard’un oluşturulması. Nedir ? Nasıl yapılır ?
Araştırmanın bir parçası olarak Windows kolajları ve eskizleri
Teknik Çizimin genel esasları
Nihai toplam görünümlerin tam olarak oluşturulması
Başvuru Şartları: Daha önce moda tasarımı eğitimi almamış herkes için uygundur
Eğitmen: Katerina Çetiner (Temmuz Dönemi)
Diploma Programı için 2013 yılında Vakko Esmod Akademi’ye başladı. 2016 yılında final moda tasarım koleksiyonu ile “Jüri Özel Ödülü” ile mezun oldu. Moskova merkezli Alyona Tsaryova kadın giyim markasında serbest tasarımcı olarak çalıştı. Vakko Esmod Moda Akademisi’ndeki eğitimi sırasında Merve Bayındır moda evi, Maid in Love markası ve Loft’ta stajların yanı sıra Mercedez benz moda haftaları kulis deneyimi yaşadı. Go Textil, Moeva ve Nueve gibi firmalarda Türk modası alanında Tasarım Asistanlığı ve Tasarımcı pozisyonlarında uzun yıllar çalıştı. “Moda Stilisti” Sertifika kurslarında çalışmış ve kişisel stil ve dergi fotoğraf çekimi projelerine katılmıştır. İyi derecede Rusça, İngilizce, Türkçe ve başlangıç seviyesinde Fransızca bilmektedir.
EĞİTMEN: MÜJDE ŞEKERÖZÜ (Ağustos Dönemi)
1988 Galatasaray Lisesi mezunudur. 1998-1990 yılları arasında Parsons School of Design, Newyork’da Moda Tasarımı ve Pazarlaması konusunda eğitim almış ve mezun olmuştur. 1990-1993 yılları arası ESMOD École Supérieure des Arts et techniques de la Mode, Paris’te Moda Tasarımı Hazır Giyim Kadın bölümünü Stylizm dalında birinci olarak tamamlamış ve mezun olmuştur. 1993 yılı itibariyle Moda ve Hazır Giyim sektöründe Baş Tasarımcı ve Kreatif Direktör olarak birçok firmada görev almıştır. Bu firmaların bazıları ; ATT (Turkmen Holding ) for EU Customers, Spain -Inditex / French Customers , France at TUREKS / Paris & Istanbul ( March 2013 – January 2017 ), Turkish Export Factories / Istanbul –Paris ( 2001 – 2010 ), Partner of Sourcing Company MS / Hong Kong, (50 000 Pcs of Knitwear Production in China) ( 2001 – 2002 ), CONFETTI Textile / Istanbul ( 2000 – 2001 ), CAAN Textile /Istanbul ( 1998 – 2000 ), Aprido / Istanbul ( 1995 – 1998 ), JPG / Paris ( 1993 – 1995 ). Çok iyi derecede Fransızca, İngilizce ve Türkçe, Orta seviyede İspanyolca konuşmaktadır. Halen ihracatçı firmalar olan Finteks ve Join Us markalarına Kreatif Danışmanlık yapmaktadır.